Sain eilen käydä metsäretkellä geokätköilemässä ja lintujen kevätseurantaa tekemässä tyttären kanssa. Talitiainen, tikka, puukipijä, nuolihaukka, vihervarpusia ja muutamia muitakin lintulajeja näkyi ja kuului kätkökierroksen varrella. Saimme paljon ja monipuolisesti kokemuksia aisteillemme, immuunipuolustukselle, mielenterveydelle ja fyysiselle keholle. 

 

Jalan alla oli metsäautoteitä, ihmisten ja koirien tekemiä metsän polkuja ja hiihtoladun ylityskin tuli tehtyä. Jäisiä, lumisia, kuraisia, kivisiä, hiekkaisia ja savisia maita tuli tallailtua. Paksuissa lumisissa hangissa myös sai jalkamme astua vastapainona täysin sulalle neulasten peittämälle kiemurtelevalle polulle. Liikunnan riemua puhtaassa luonnossa, keholle tasapainoilua jäisillä ja lumisilla poluilla, paljon askelia vaihtelevasa maastossa. Kuusi-, mänty- ja sekametsää, hakkuuaukeita, suota, vanhoja niittyjä ja pellonreunoja sekä vetisiä tai jäisiä ojanpohjia kuljimme ja erilaisia aistimuksia niissä koimme. Useita lintulajeja  näimme, tuulen hivelyä tai purevuutta ja auringon lämpöä puiden varjoissa tai aukealla suoalueella tunsimme. Kun aurinko paistoi, se poskia ja mieltä lämmitti, tuulen puuskat välillä lämmittävää tunnetta viilensi ja hiuksia kasvoille lennätti. Mielenvirkeyttä myös tyttären seurasta korona-karanteenin ja sisälläolon vastapainona.

 

Luonto elää omaa elämäänsä huolimatta ihmisten toimista tai virusuhkista. Linnut rakentavat pönttöihin pesiänsä, narsissit nostavat mullasta lehtiä ja kukkavarsia, puiden ja pensaiden silmut odottavat pulleina ilmojen lämpenemistä päästäkseen aukenemaan ja kasvamaan kuten jokaisena keväänä ja kesänä. Leskenlehtiäkin näkyi keltaisina kukka-aurinkoina mäenrinteessä lämpöisellä ja suojaisella paikalla. Aurinkoisella seinustalla hyönteishotelli odottaa kevään etenemistä ja hotellin täyttymistä. Siitä on silloin hyötyä ihmisille, kun monenlaisia pölyttäjiä lennähtää sieltä kukkasten mesivarastoille. 

 

Vielä illallakin luontoretken jälkeen poskissa tuntui hehkuva tunne, mielen pohjalla valoisa olo ja kehossa liikkumisen raukeus.

 

Kev%C3%A4tt%C3%A4.jpg