En ole katkera enkä kateellinen nyt kuusikymppisenä, työttömänä, vailla laajaa sukulaisten tukiverkkoa ja runsasta ystäväjoukkoa.


Voin olla samanikäisten puolestapuhuja. Olemme ihmisiä hyvässä iässä, työtä pelkäämättömiä, osaamme iloita pienistä. Meillä on paljon saavutettuja asioita, osaamme soveltaa luovasti, käyttää maalaisjärkeä. Elämänkokemus on rikkautta. Meillä on paljon opittua tietoa, jota ei voi lukea kirjoista.


Tämän ikäisenä en tarvitse enää kiirettä ja sen tuomaa suojaa. Voin elää tässä hetkessä ilman tarkkaa suunnitelmaa tulevista vuosista. Osaan elää nyt, en enää sitku-elämää. Eikä minulla ole mutku-selityksiä, sillä niissä on monesti pelko taustalla, että ei uskalla tehdä muutosta. Olen jo monta vuotta elänyt muutoksessa, muuttanut, uskaltanut, enkä mielestäni ollenkaan epäonnistunut. Eläkkeestä ei ole tietoa, mutta sehän tuleekin sitten joskus. Elämääni elän nyt, en sitten. Enhän voi tietää onko elämäni jo päättynyt, kun pääsisin eläkkeelle. Elämällä on luonnollinen päätepiste, kuolema, sen hetkeä en voi ennustaa, se voi olla jo huomenna.


Olen kiitollinen jokaisesta hetkestä. Olen kiitollinen kaikista rakkaista ihmisistä, joita elämä on vierelleni kuljettanut. Osaan nauttia joutenolosta, myös yksinäisyydestä ja hiljaisuudesta. Jokainen askel liikkuessa on pääomaa itselle, omalle terveydelle. Jokainen hyvä ateria on ravintoa keholle, joka kiittää ja taas jaksaa. Jokainen kiitos itselle nostaa itsetuntoa. Jokainen hymy levittää iloa myös toisille. Olen terve, en kuormita yhteiskunnan palveluita. Kiitän kuitenkin Suomen olosuhteista, joka turvaa ihmisarvon, hyvinvoinnin ja toimeentulon useimmille.

En ole lapsena saanut halauksia enkä kiitosta, siksi olen antanut niitä omille lapsille ja haluan koskettaa ja olla läsnä myös muille ihmisille.


Kuka voikaan sanoa, että on parempi kuin tuo toinen? Neutraalikin suhtautuminen on tärkeämpi kuin sanaton tunnekylmyys. Vihamme kohde voi aidosti huutaa hätäänsä.


Jaetaan ympäröiville ihmisille hymyjä, kiitosta, halauksia, hyväksyviä katseita ja pieniäkin sanoja. Niillä voi jonkun päivän pelastaa.