Aikuismaisesti, mutta lapsenmielellä, huumorilla ja keveydellä pitää sinun elämäsi elää. Tanssia, nauraa, laulaa ja iloita ja tartuttaa se kanssakulkijoihin kaikkialla. Surut, murheet ja huolet kulkevat matkassa, mutta eivät valloita koko kehon toimintoja. Rakkauden ja empaattisuuden taustalta löytyy elämän kokenut ihminen, joka näkee vastaantulijoissa itsensä, osaa muuttaa ajatuksiansa ja löytää uusia näkökulmia muihin, itseensä ja elämäänsä.

 

Kun katsot taaksesi, onko menneisyys pelkkää autiomaata, ilman keitaita. Toivottavasti istut nyt runsauden lähteellä ja voit suunnata katseen eteenpäin hyvällä mielellä. Elämä on tässä ja kaikki runsaus on ympärillä. Olkoon ne haasteita tai vaikeuksia, niissä on kuitenkin myös mahdollisuuksia. Ja ne näkee, kun poistaa laput silmiltä. Kaikessa on positiivisia piirteitä ja myönteisyyttä.

 

Elämä opettaa ja opettajia on kaikkialla, asioissa, ihmisissä ja tilanteissa. Rakasta olla oppilas, älä vain kaikkitietävä aikuinen. Ei meidän kaikkea pidä tietää, voimme kysellä, olla uteliaita, kyseenalaistaa ja haastaa itsemme ja kanssakulkijamme.

 

Kevennä taakkaa, luovu tavarasta, ahdistavista ajatuksista, raskaaksi käyneistä ihmissuhteista. Onko oikeasti väliä, mitä muut ajattelee siitä, mitä teen, minne menen tai missä olen. Vain oma elämä merkitsee. Oma sisäinen tasapaino säteilee ympäristöön. Keneltäkään ei voi viedä pois omaa onnentunnetta. Ja se voi tulla vaikka kuinka pienistä asioista.

 

Tee elämäsi inventaario tänään. Kaiken vanhentuneen voi antaa mennä. Uusi aika alkaa tästä. Kiitollisuus koetusta, eletystä elämästä, kiitollisuus tämän hetken asioista ja kiitollisuus siitä, että uskallan elää omannäköistä elämää.

 

Ilolla, rakkaudella, värikkyydellä, myötäelämällä, ymmärryksellä ja ennenkaikkea kiitollisuudella kirjoittamalla lähetän maailmalle näitä ajatuksia.