Tämä voi olla rentoutumishetki, mielikuvitusmatka tai vaan jonkinlainen satu, jonka voi lukea tästä tai vastaavia on monella muullakin sivustolla. Joka tapauksessa ihminen tarvitsee välillä irrottautumishetken tästä maailman menosta ja hetken vain olla ja antautua mielikuvituksen valtaan, kuvitella ympärillä olevat asiat unohduksen verhon takaa jaksaakseen taas ottaa elämänsä haasteet vastaan.

 

Istahda mukavalle tuolille tai käy lepäilemään vuoteelle, laita sopivaa musiikkia taustalle hiljaisesti soimaan.

Anna mielesi kaikkine ajatuksineen ajelehtia, silmät suljettuina, sulje ulkoinen maailma jonnekin aistien ja mielen tavoittamattomiin ulkopuolelle. Hengittele ja rauhoita olosi, ja tiedosta, että olet tarvittaessa läsnä myös ulkoiselle todellisuudelle, vaikka rentoudutkin täysin.

Kuuntele hetken tietoisesti rauhoittavaa mielimusiikkiasi ja anna sitten senkin vaipua taustaääneksi, johon et kiinnitä sen kummempaa huomiota.

 

Olet täysin läsnä itsesi kanssa, tunne ajelehtivasi poutapilvien lailla kuin kelluen taivaallisen lämpöisessä meressä lempeän tuulen keinutellessa pumpulinpehmeää purjevenettäsi. Seuranasi on vain tunne ympärillesi kietoutuvasta sisäisestä turvallisuudentunteesta.

Ympärilläsi liikehtivä musiikki tuntuu resonoivan sisäisesti ja vie sinua syvemmälle rentoutumisen tilaan.

Kuunneltuasi sitä hetken hieman tietoisempana, anna ihanien sävelten äänimaailman kulkeutua taas taustalle vain auttamaan sinua rentoutumaan.Tämä koko hetki on vain itseä varten.

 

Pilvimerellä keinuen antaudut kevyeen painottomuuden tunteeseen.

Nyt kun olet saanut huolet ainakin hetkeksi pyyhkäistyä taustalle, mieleesi tulee sanoja, joita haluat seurata. Ne ovat sydämen puhetta sinulle itselle, ovat ihan erilaisia kuin tavallisen arkipäivän pään sisäinen puhe. Nämä sydämesi puheen sanat vaikuttavat hyvin merkityksellisiltä, joten kuvittele itsellesi muistivihko ja kynä ja ala kirjoittaa niitä paperille. Paperi on aivan putipuhtaan valkoinen ja vain odottaa, että kirjoitat näitä merkityksellisiä sanoja sinne. Mieleesi voi tulla myös kuvia, jonkinlaisia symboleja, piirrä nekin sinne paperille. Laita kaikki ylös, mitä mieleesi nyt tulee, niitä voi tutkailla ja arvioida niiden merkityksiä myöhemmin.

 

Hiljaisen musiikin ja aaltomaisen keinunnan rentouttamana jatka sydämesi sanojen kirjoittamista niin kauan kuin niitä virtaa mieleesi. Sen jälkeen laita kynä muistivihkon väliin ja anna sanojen ja kuvien piirtyä kehosi muistiin. Muistat ne heti herättyäsi tästä ihanan rentouttavasta hetkestä tai niitä saattaa palautua mieleesi myöhemminkin. Kirjoita ne silloin myös oikealle paperille tarkasteltavaksi, mitä viisas sydämesi on antanut sinulle opastukseksi. Välttämättä kaiken merkitystä ei heti oivalla, mutta anna niille kuitenkin mahdollisuus tulla elämääsi ensin sanoin ja kuvin ja jossain vaiheessa myös konkreettisin keinoin.

Pikkuhiljaa palaudu lähemmäs musiikin äänimaailmaa ja kuullostele, miltä keho tuntuu, venyttele tarvittaessa ja availe silmiäsi ja olet läsnä tässä maallisessa todellisuudessa.

 

Kirjoita sanat ja piirrä symbolit tai kuvat paperille nyt, kun vielä muistat ne. Ja anna niiden elää kanssasi muistuttaen, että kaikki ihanat sanat ja kuvat ovat sydämen puhetta sinulle itselle.

 

Olet nyt hyvin rentoutunut ja on helppo jatkaa päivän toimia.

Kiitos matkaseurasta ja kiitä itseä.

 

IMG_7370%20%283%29.jpg