Saana.jpg

 

 

Rummutus, tuli, tuuli puhdistaa

energiat nostaa kohti elämää

 

Lapinrumpuni kanssa minulla oli eilen ensimmäinen julkinen esiintyminen Taivaanrannan 1-vuotis juhlapäivänä runoillan merkeissä. Juhliin oli saapunut salin täydeltä ihania ihmisiä. He olivatkin se tärkein osanen tapahtuman onnistumiselle. Ilman heitä ei juhlatilaisuutta sellaisessa muodossa olisi ollutkaan ja ilman heitä ja tätä juhlaa en ehkä koskaan olisi uskaltautunut rummuttamaan ja lukemaan runojani julkisesti. Enkä ilman Taivaanrannan omistajan Ullan lempeän pakottavaa kannustusta olisi tätä tilannetta saanut kokea. Näin jälkeenpäin olen todella kiitollinen siitä. 

 

sen tarkoitusta lähden kysymään

 

Kirjoittamani runon säkeet syöpään kuolleen ystäväni muistolle pääsivät näin muiden ihmisten kuultaville. Omat energiani olivat käsinkosketeltavan korkealla ja toivon, että nämä ensimmäiset kuulijani aistivat myös rummun välittämänä ihanat Lapin energiat. Jännityksenikin laukesi pikkuhiljaa, sain voimaa paikallaolijoista ja rummutuksesta.

 

etsin elämältä sen arvoitusta

 

Elämämme on ikuinen mysteeri, mutta olemme tulleet tänne maapallolle kasvamaan ja kehittymään ihmisinä. Haluamme löytää oman paikkamme ja tapamme elää. Joudumme luopumaan ystävistä, läheisistä ihmisistä joskus mielestämme liian aikaisin mutta elämän kokonaisuuden kannalta varmasti kuitenkin oikeaan aikaan. Kaikkea emme tiedä, voimme vain luottaa ja uskoa, että kaikki menee korkeimman suunnitelman mukaan.

 

pyydän nöyrästi, vie minut kohti ymmärrystä, kiitollisuutta ja rakkautta

 

Elämässämme emme aina ymmärrä kaikkia asioita, tapahtumia, vaikeita ihmissuhteita, haasteita, tragedioita tai läheisen kuolemaa. Vaikka kaikilla näilläkin asioilla on tarkoituksensa, joka ilmenee niin monella tavalla. Kiitollisuus kumpuaa ymmärtämisen ja oivaltamisen kautta ja luonnollisesti sitten, kun omalla kohdallaan on tapahtumia elänyt ja kokenut. Siihenkään ei ole oikeaa tapaa tai aikaa. Oma elämä määrittää tavan muuttua ja muuttaa suhtautumista. Loppujen lopuksi ilo kohtaamistamme ihmisistä ja tapahtumista rakentaa muistot, joihin voi palata välillä hetkeksi. Elämä on kuitenkin vain tässä hetkessä ja tämän hetken tunnelmissa menneisyyden sävyttämänä ja tulevaisuuteen katsovana.

 

Silloin olen valmis.