Pyydä ystävääsi lukemaan tämä sinulle ääneen rauhoittavan musiikin soidessa taustalla. Tai lue teksti, laita musiikki soimaan ja kuvittele omanlaisesi matka, sellainen, joka rentouttaa tässä hetkessä. Hyvää matkaa.

Olet kauniissa huoneessa. Ympärilläsi on monia ovia. Olet käynyt jokaisen oven takana olevassa huoneessa. Huomaat kuitenkin, että edessäsi on iso ovi, joka aiemmin on ollut verhon peitossa. Ehkä sinun ei ole ollut aiemmin lupa avata sitä ovea etkä sen takia nähnyt sitä. Nyt olet saanut luvan, koska se on nyt tullut sinulle näkyväksi. Ovi vaalenee pikkuhiljaa silmiesi edessä hopean hohtoiseksi ja kutsuvaksi. Askellat ovelle, pysähdyt sen eteen, sydän pamppailee ehkä hieman enemmän kuin aiemmin. Mitähän oven takana onkaan, aprikoit mielessäsi. Tietoisuuteesi tulvii ajatuksia, että ei ole syytä huoleen, elämässä tapahtuu kaikki oikein ja sinulle oikeaan aikaan.

Laitat kätesi taskuusi ja tunnet siellä olevan avaimen. Työnnät avaimen lukkoon ja painat kultaisesta  kahvasta, ovi aukeaa liukkaasti ja kutsuvasti. Seisahdat kynnykselle ja silmäilet uteliaana ympärillesi. Täällähän on kaunista. Mietit, mistähän se avain oli joutunut taskuusi ja saat heti palautteena vastauksen mieleesi. Se avain on oivallus, että pelot ovat aina avain jonnekin. Nyt kun olet uskaltanut kohdata yhden pelkosi, se muuttui avaimeksi tänne, tämän oven lukkoon, oven, jota et aiemmin ole uskaltanut avata etkä sitä tiedostaakaan.

Huomaat polun, joka alkaa ovelta jatkuen mutkitellen jonnekin. Lähdet paljain jaloin astumaan polkua ja tunnet maan lämpimänä ja pehmeänä jalkojesi alla, on helppo astella eteenpäin. Huomioit ympäristön kasveja, pensaita, kauniita, erivärisiä kukkasia, puita. Lintuja lentelee, visertävät omilla äänillään, perhoset liikuttelevat siipiään välillä kukkaselle istahtaen ja kärpäsetkin surisevat, on hyvä olla ja lämmin aalto kulkee kehosi läpi. Tuulen vire näkyy puiden lehtien havinana. Seuratessasi polkua tulet sillalle, joka johtaa joen yli. Astut sillalle ja katselet kuohuvaa vettä, joka virtaa helposti uomassaan. Sen ei tarvitse kysyä lupaa, saanko virrata tässä. Vesipisaratkin voivat hypellä kiveltä kivelle ja pirskauttaa kosteuttaan sinunkin kasvoillesi, kysymättä lupaa. Ja tunnetkin pisaroiden kosteuden raikkaana ja se nostattaa hymyn huulillesi leviten koko kasvoille silottaen kaikki ryppysi. Sinunkaan ei tarvitse kysyä lupaa olemiselle, paikkasi on juuri tässä.

Sillalta polku jatkuu ja mietit mitähän toisella puolella puroa on. Vastaus tulee nopeasti mieleesi jälleen, tämä silta johtaa alitajuntaasi. Kuinka kaunista täällä onkaan, ajattelet. Mutta niinhän se on, et vaan ole uskaltanut kurkistaa sinne, olet vain kysellyt ulkopuoleltasi, mitä sinun tulee tehdä tai miten toimia. Nyt saat muuttaa tapasi ja alkaa kysellä aina minulta, alitajunnaltasi, mitä sinun nyt tässä tapauksessa pitää tehdä. Se vaatii vaan hiljentymisen hetkiä, että saat minuun yhteyden. Hiljenny nyt hetkeksi, kuulet vain veden kohinan taustalla ja hienoisen tuulen aiheuttaman suhinan. Kysy, mitä haluat tietää, mihin haluat vastauksia tai mikä on sinulle parasta. Et ehkä heti kuule vastausta, koska mielesi yrittää sekoittaa näitä puhtaita, hienoisia kuiskauksia, mitä sieltä pyrkii nousemaan tietoisuuteesi. Keskity hengitykseesi, sisään ja ulos, sisään ja ulos, hiljennä mielesi, näin saavutat sen tilan, jossa saat vastauksesi.

(Rauhoittava musiikki auttaa menemään reutoutumisen tilaan, anna musiikin viedä ja kuuntele alitajuntasi kuiskauksia)

Kuulet tuulen huminan, veden kohinan ja lintujen liverryksen.

Havahdut siihen, että olet käynyt vuoropuhelua itsesi kanssa ja yllättynyt monista hienoista oivalluksista, mitä sait mieleesi. Et olisi uskonut, että sinun päässäsi liikkuu tällaisia ajatuksia. Nehän tuntuvat tutuilta, et vaan ole uskaltanut huomioida niitä, mitä muutkin niistä sanoisivat.

Hienoinen raukeus olemuksessasi alat palautumaan hetkeen takaisin.

Silta onkin edessäsi ja ylität sen kevein askelin. Puron iloinen solina tarttuu koko kehoosi ja saa sinut tanssahdellen palailemaan takaisin päin. Keveys jaloissasi, aistit selkeinä, ilo kasvoilla, rentona ja varmana omista tarpeista olet saapunut ovelle. Huiskautat kädellä kiitoksen, sait ihanan kokemuksen. Tähän paikkaan voit palata ihan milloin vain haluat. Hiljentyminen on avain tämän ovelle, samoin rohkeus olla kuuntelematta pelon ääntä. Pelot ovat aiemmin suojelleet sinua jollain tavalla, mutta myös rajoittaneet turhaan. Voit tästä lähtien kohdata pelkosi ja kysyä, mikä niiden viesti on. 

Avaa silmäsi ja ole läsnä. Kaikki on selkeää. Sano kaikki tärkeä tänään itsellesi ja ihmisille ympärilläsi. Elä unelmasi todeksi nyt.

Palaa välillä kiireenkin keskellä näihin tunnelmiin. Keneltäkään ei ole pois se, että olet läsnä itsessäsi ja katselet avoimin ja luottavaisin silmin maailmaa. Levitä säteilyäsi ympäristöösikin, sinussa on kaikki, mitä tarvitset.