Apinamieli

laukkaa, säntäilee paikasta paikkaan, poukkoilee, ei tiedä miten etenee, tunnetilat vaihtelee tilanteesta toiseen, asiasta kolmanteen. Ajatusten pauhu, pään sisäinen touhu pyörittelee omia mokia itselle sävyltään negatiivisesti .

Kannattaakin katsoa asian toista puolta ja valjastaa apinamieli positiiviseen touhuun. Anna ajatusten leikitellä mielikuvilla, sisäisellä teatterilla, joissa itse (sankari) saavuttaa vaikka minkälaisia asioita ja tuloksia. Hyväksy itsesi, anna ajatusten tulla ja mennä.

 

Kapinamieli

on vihaisuutta toisen tekemisiä kohtaan tai kun alkaa vastustamaan toisen määrittelemää tapaa toimia. Kapinoi toisia vastaan, kapinointia myös itseään kohtaan, miksi on suostunut toisten määrittämään muottiin. Miksi on suostunut kaikkeen, mitä toiset sanoo.

Kapinointi avaa ovia omaan tunnemaailmaan, oppii itseä tuntemaan, auttaa löytämään oman tavan toimia kuin myös omat rajat laittamaan.

 

Kaihomieli

miettii, miten pelot ovat saattaneet estää seuraamasta sydäntään ja näin kaihomieli on ottanut vallan. Kaipaus johonkin, jonka olisi halunnut saavuttaa, mutta jokin on esteeksi tullut, pelot, arkuus, uskalluksen puute, rahattomuus tai tietämättömyys.

Uskalla avata ovi sydämeen, kuuntele sen hiljaista viestiä, minne kaipauksella on halu mennä tai mitä tehdä. Muuta asioita verkalleen tai tee hyppäys tuntemattomaan suunnittelematta. Luota maailmankaikkeuden ohjaukseen, älä anna egomielen järkeillä, jätä taaksesi sitku ja mutku elämä.

 

Vaa’ankieli

tasapainoilee olevaisten asioiden välillä. Tasapainoinen olo löytyy sydämen ääntä kuuntelemalla ja valitsemalla itselleen sopivalla tavalla.

 

Voin puhua kaikesta tästä kokemuksella.